Belmodo Fashion Days Antwerpen


Bij deze een verslagje over mijn ervaringen tijdens de Belmodo Fashion Days, oftewel, de stockverkoop Antwerpen. Het was een prachtige herfstdag en we hadden geluk met het weer dus we hebben heel Antwerpen door kunnen wandelen.

Het eerste adres was Ann Demeulemeester en Haider Ackerman. Gesitueerd in een waanzinnig mooi gerestaureerd pakhuis wat al een ervaring opzich was (zie foto >)

In het voorste gedeelte waren kleding en schoenen te verkrijgen, allemaal vrij basic en toch nog behoorlijk stevig geprijsd, wat dan niet altijd goed te begrijpen is. Er zaten natuurlijk ook wel bijzondere spullen tussen, waaronder mooie tassen en schoenen. Achterin ons walhalla: de stoffen. De hoeveelheid was niet enorm (meer) maar wel mooie kwaliteit stoffen en nog voldoende keus. Helaas konden we hier niet precies vinden waar ik naar opzoek was.

Het tweede adres was de winkel van A. F. Vandevorst, die praktisch om de hoek zat.

Ook hier waren ontzettend mooie spullen te vinden, prachtige jassen gezien in een stijve, ruwe wol, net een sculptuur.

Ook hingen er geweldige monumentale jurken van een mooie zware wollen stof. Erg mooi gemaakt met een heel mooi plooiwerk, echt bijzonder en erg leuk om van dichtbij te kunnen aanschouwen.

Ik heb ergens wel medelijden met de vrouw die dit dragen moet, echt loodzwaar, maar zooo mooi, absoluut de moeite waard.

Ook de schoenencollectie bij Vandevorst was indrukwekkend, met erg kinky schoenen en laarzen!

Daarna Dries van Noten, die ook in hetzelfde blok te vinden was.

Dit is gewoon een mega grote kledingzaak, heeel veeel kleding, maar voor mij te prijzig.

Dan liever met de lift naar boven voor de stoffen. Dit is echt de moeite waard, veel mooie wollen stoffen, en ook hele fijne 'Dries stoffen', leuk om rond te neuzen en genoeg te zien.

De laatste ontwerper die we bezocht hebben was Stefan Schneider

Ook hier veel kleding, vooral voor de mannen. Toch is dit altijd de moeite als je van eenvoudige, stijlvolle stoffen houdt. Ik heb altijd een zwak voor mannenmode gehad, en voel me daar vaak ook goed in. Ik vind het vaak ook een mooi contrast, een vrouw in mannenkleding.

Om tussendoor even bij te komen van al deze inspiratie en het ontwerpers genot hebben we heerlijk soep gegeten en koffie gedronken in de meest coole vormgegeven tentjes, typisch Anwerpen, erg leuk.

Grande finale was de Rosierstraat waar we een drietal 2e hands designer zaken hebben uitgeplozen. Heerlijk winkelen, in alle prijsklasse en van alle grote namen mooie maar iets beter betaalbare spullen. Vooral de winkel Rosier is echt een aanrader, ook buiten de Belmodo Fashion Days om.

Moe maar echt tevreden verlieten wij uiteindelijk deze fijne stad. Tot de volgende keer Anvers!


Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic